Uw eigen website: wat kan ik voor u doen?

Gesprek

Websites zijn er in vele verschillende maten, vormen en kleuren, maar wat past nu bij u? Welke boodschap heeft u en wat wilt u ermee uitstralen?

In een gesprek zullen we hierover van gedachten wisselen. Hierbij komen de volgende zaken zeker aan bod.

Doel

Een website kan verschillende (en meerdere) functies hebben. Enkele voorbeelden:

 • online visitekaartje
 • verkoop (webshop, advertenties)
 • acquisitie (aantrekken van klanten)
 • interne communicatie
 • blog

Wat wilt u met uw site bereiken en wat is de doelgroep? Aan de hand van ons gesprek maak ik een website die op uw wensen aansluit.

Ontwerp

Een mooie presentatie van uw werk vraagt om een goede vormgeving. Wilt u een strakke en zakelijke uitstraling, of juist wat warmer en informeler? Heeft u een huisstijl die u in de site terug wilt laten komen? Hoe wilt u alle informatie presenteren?

Het programma waarmee ik werk, concrete5, kent een flink aantal kant-en-klare vormgevingsthema's waaruit u kunt kiezen. Is het niet helemaal naar uw wens, dan kan ik een bestaand thema altijd aanpassen of zelfs een geheel nieuw thema op maat maken.

Inhoud

Welke informatie komt er op de website te staan? Heeft u al tekst, of moet deze nog worden geschreven? Is er hierbij al rekening gehouden met SEO (zoekmachine optimalisatie)? Welke foto's en ander beeldmateriaal kunnen we gebruiken, en hoe laten we dit zien?

Beschikt u nog niet over tekst en/of beeldmateriaal, dan breng ik u graag in contact met goede tekstschrijvers, fotografen of andere creatieven uit mijn netwerk.

SEO

Het bereik van een website is sterk afhankelijk van hoe gemakkelijk de site wordt gevonden met zoekmachines. De Engelse term hiervoor is Search Engine Optimization (SEO). Voor Google zijn er zo'n 200 factoren die de rangplaats bepalen, waaronder:

 • domeinnaam
 • teksten op de website
 • snelheid van laden
 • responsive design (aanpassingen voor kleinere schermen)
 • aantal sterke verwijzingen vanaf andere websites (pagerank)
 • sociale media

Belangrijk is om te bepalen voor welke zoektermen (keywords) de website hoog zou moeten scoren. Deze termen moeten ook goed in de inhoud van de website vertegenwoordigd zijn.

Al tijdens het bouwen van de website hou ik hier rekening mee, zodat uw site straks goed vindbaar is.

Het ontwikkelen van de website

Online volgen

Het bouwen van een website doe ik gedeeltelijk online. Het leuke hiervan is dat de voortgang live te volgen is via een tijdelijk webadres.

Ook tijdens dit proces kunnen we nog overleg voeren en aanpassingen maken aan de vormgeving of functionaliteit. Het eindresultaat telt.

Lancering website

Als u tevreden bent met het resultaat, is het tijd om uw website te lanceren!
Ik meld de site aan bij een aantal zoekmachines (zoals Google). Om ervoor te zorgen dat u nóg beter gevonden wordt, raad ik u aan om ook sociale media (zoals Facebook en LinkedIn) aan uw site te koppelen. Hier help ik u natuurlijk graag bij.

We zijn online! En nu verder ...

Onderhoud

Webtechnologie staat niet stil. Er zijn altijd weer nieuwe mogelijkheden en ook nieuwe versies van programmatuur (veiligheidsupdates!). En ook de inhoud van de website zelf kan natuurlijk tussentijds veranderen.

Om uw site goed op orde te houden, is het nodig om deze te onderhouden. Ik maak back-ups, verzorg en test updates en monitor regelmatig of uw site nog wel goed functioneert. Ik hou contact met het hostingbedrijf en zorg ervoor dat de registratie van uw domeinnaam wordt verlengd. Daarnaast ben ik bereikbaar voor support en (grote of kleine) wijzigingen.

Uitbreiden en wijzigen

Een website is nooit 'af'. Na verloop van tijd wilt u misschien foto's toevoegen, een kortingsactie aankondigen of een nieuw blogbericht plaatsen.

In de site die ik voor u maak, kunt u dergelijke updates snel en gemakkelijk zelf tussentijds toevoegen of wijzigen. Met concrete5 kunnen de inhoud en de vormgeving van uw website gemakkelijk worden aangepast. U kunt dit natuurlijk ook deels of volledig aan mij uitbesteden.